Om mig

20140118 104231

Hej!

Här hittar du mig, Susanne Persson, med ett stort intresse för hundar. Framförallt min egen Ella, Calmigos Caramella, en perro de agua español på 7 år och med tillökningen, jan 2014, Buz, Solhems Bouza do Rai, som samägs med Calmigos Kennel.

Jag älskar att planera, träna, analysera och återigen träna både med mina egna hundar och med andra människor och deras hundar. Därför har jag utbildat mig till hundinstruktör, SBK allmänlydnadsinstruktör, Rallylydnadsinstruktör och Bruks/tävlingslydnadsinstruktör som tassar runt och håller kurser.

Jag och Ella har nog nosat runt på alla de grenar inom hundsporten som jag tror passar oss.

Agility, Ella är en perfekt agilityhund men matte är helt klart för långsam, men ibland tar vi oss runt en bana på klubben bara för att det är skoj, Ella älskar det.

Tävlingslydnad, Lagom hastighet för matte, Ella är mycket lättlärd, ibland för lättlärd då blir det gör om och gör rätt, vilket tar lite längre tid. men hur nyttigt som helst.

Sök, jätteroligt men tidskrävande så det får vänta tills vi är pensionärer eller åtminstone barnen är utflugna. Ella är smäcker och snabb i skogen och trots fullt ointresse för människor duktig på att leta rätt på dem i skogen.

Spår, En bra sysslesättning som ger hjärngympa spår på 1 km är oftast inga större problem, snabb och fokuserad, även här gäller det att matte hänger med och hinner över stock och sten. Vi är ett träningsgäng och byter spår med varandra vilket är spännande både för hund och matte.

Viltspår, vi har klarat anlagsprovet och ett öppenklassspår. Men efter förra nyår har vi lagt detta ltie på hyllan då jag tyckte Ella blev berörd utav skottet som skjuts en liten bit innan spårslut. Ella gillar mest själva spåret så hon fortsätter spåra även efter klöven är hittad.

Rallylydnad, har vi hunnit tävla i några gånger två officiella med kvalificerande resultat i fortsättningsklassen. Detta är också en sport som både matte och Ella gillar. Lagom mycket samspel, lagom mycket klurigheter och roligt att vi gör det tillsammans 🙂

Traiball, Ella är en hejare på att putta stora bollar. Vi provade på, gick en kurs men har aldrig tagit det riktigt seriöst, mer en lek. Ännu finns ju inte Traiball som en officiell sport men kanske en dag.

Kantarellsök, Ella är/var superduktig på att hitta kantareller, specialsök tycker matte är jätteroligt. Dock kom vi aldrig riktigt vidare från utlagda kantareller till att hitta dem självmant. Helt beroende på att de första gångerna man sätter sin hund på uppgiften bör den lyckas och JAG är urdålig på att veta om det finns minsta möjliga chans att få utdelning i skogen 😦

Sim och Räddning, Ella har tillsammans med husse klarat sim och räddningsprovet som finns för större vattenhundsraser. Vi med perrosar kan bara ta det provet inofficiellt, men endå jätteroligt med en imponerad domare som tyckte det var orättvist att våra hundar var så lättlärda.

Freestyle, dottern gick en kurs när Ella var runt året. Vissa moment sitter kvar och i våras gick jag en kurs med Ella i trix för en freestyleinstruktör så vi fräschade upp och lärde oss lite nya rörelser. Jättekul.

Så summa summarum, allt i hundträning är roligt. Fokus med Ella ligger på Tävlingslydnad, Rallylydnad och spår. Men vi gillar all typ av inlärning.

När det gäller Buz är hon ännu ett oskrivet kort, Första veckorna har gått åt till att busa, vara och lära känna varandra. Hon är en riktig goding som jag ser fram emot att utvecklas och växa tillsammans med.

Förutom hunden så ägnas resterande fritid till familjen som består av 3 barn och make. Äldsta grabben, Martin har nu flyttat till Visby där han pluggar speldesign. Dottern Maria, pluggar till hårfrisör men skulle helst vilja jobba med piercing och hårförlängningar. Johan går fortfarande i grundskolan men oj så fort tiden går.

Dessutom delar jag maken Mats stora intresse i segling, eller han har intresset i segling jag har intresset i att vara ute med honom i båten, segla lite men framförallt njuta vid någon kobbe, kanske vid grillen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s