Närmare och närmare

Attans vad vi jobbar både Buz och jag.
Jag måste säga att jag är nöjd med oss båda. Ingenting är perfekt, långt därifrån. Men vi jobbar, planerar, analyserar och håller kontinuitet.

Har tränat lite många dagar. Växlat på ett bra sätt så det inte ska bli slentrianträning utan bra kvalitativ träning. Vi kanske inte kommer fram till ett förstapris men attan vad jag lär mig mycket om Buz, vår relation och mig själv.
I går var planen att få till en skojig träning. Ta bort alla kedjor och belöna mycket (rätt saker) eftersom vi tjatat kedjor ett tag nu.  Vi hade superkul och jag såg att Buz jobbade på hårdare. Idag var uppgiften att köra en kedja efter uppvärmning på sidan av planen då jag påminde om fotgåendet, läggandet och bra ingångar. Klockade uppvärmningen. Efter 3 min kändes Buz ok. Belöningarna utanför plan var godis med högt värde.
In på plan -> fotgående alla delar-> läggande-> inkallning -> rutan -> apport.
Boll bakåt när hon var på väg tillbaka med apporten. Så nöjd. Fint fokus vid ingång på plan. Fria följet hittade jag ett snett sättande (hö) och några blicksläpp. Läggandet. Jag fick till tydlig start vilket gjorde att det blev klockrent. Inkallning, något grund men rakt sättande. (Note to myself: fr.o.m. nu måste jag lägga in en paus mellan hon sätter sig och jag berömmer med rösten)
Rutan Superfin kan behöva träna mer stadga. Apporten klockren. (Förutom att vi slarvade bort apporten vid belöningen)

Supernöjd. Lite att slipa på fram till tävlingen. Men andra saker får avvakta till efter tävling.
Då måste vi jobba mer på fokus både i fotgåendet och i transporterna och på få lite mer explosion. Just nu är vi i en svacka i vissa saker. Jag vågar inte vrida på mer med bara några veckor till tävling och håller hon bara hastigheten vi har nu kan ingen domare klaga. Om jag vrider upp för mycket kan vi få in ljud.

Körde ytterligare en kedja med inkallning -> rutan -> hopp och fjärr. Kastade ut bollarna som externbelöningar på varsin sida om Buz under fjärren. Blev inget bra. För heta belöningar.
Fortsättning följer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s