Uppföljning – Brandel läxa

Så nu är tid och hall bokad med Maria i mars i vår serie tillfällen vi ska ha under året. Tanken är att vi ska träffas var annan månad ungefär. Efter varje tillfälle ska vi ha med oss ”läxor” hem som vi ska jobba på till nästa gång.
Efter som det är lite mer än tre veckor till nästa tillfälle tänkte jag att det var dags att följa upp status på mina läxor. Här hittar du inlägget som jag gjorde senast vi var hos Maria.

Fritt följ: bitvis supernöjd, tappar dock blickfokus vid flertal tillfällen.

  1. Träna på olika platser
  2. Lägga ut mycket saker
  3. Använda olika störningar.

Jag har börjat jobba med alla tre olika uppgifterna. Igår la jag in filmen med Elton. Här är en annan film när jag tränar med hela lekväskan utlagd. Klippt ner filmen rejält så det inte ska bli för enformigt 🙂

Vi har tränat i olika inomhushallar, på olika underlag, i olika utrymmen på planen. Vi har haft rutan utställd som var en av de svåraste utmaningarna och Jag har haft träningskompisar som kommenderat oss mot rutan, genom rutan, språng marsch mot rutan. Före och efter hon har fått springa till rutan. OSV, den drar fortfarande men inte lika mycket som när vi var hos Maria (eller på tävlingen heller för den delen) Vi har kommit en bit på väg. Men när blir man färdig med fria följet liksom….

Tydligare momentrutiner (på nästan alla moment)
De jag jobbat med sedan jag var hos Maria är momentrutiner för Friaföljet, läggandet, rutan och hoppet. Jag försöker göra skillnad på ”Stanna” som betyder vänta på mitt nästa kommando och ”Ligg/Sitt kvar” som betyder oavsett rör dig inte förens jag kommer tillbaka. På Platsliggning använder jag ”Ligg” i Fjärren använder jag ”Lägg” Så även här känner jag att jag är på G.

Rutan: mängdträna och lägg in target i bakkant av rutan
Japp, tränar mycket. Känns som det är en bra bit kvar tills hon ställer sig i bakkant av rutan utan target varje gång. Men jag tror vi fixar en tvåas ruta oavsett. Hon vet att hon ska vara i rutan men hamnar lätt för grunt.

Apport: Jobba med från gripande till sitt vid sidan håll fast apporten.

  1. Sätt Buz långt bort med apporten bakom sig, gör ”Indianen” Be Buz apportera och belöna på olika platser på vägen in.
  2. Ha Buz nära näsa/nos ge henne apporten kommendera Fot.
  3. Näsa/nos ge Buz apporten och rör mig bakåt.

Alla dessa tre övningarna har jag tränat på men med ett kardinalfel som jag byggt in. nr 1 och 2 börjar från stadga och jag måste ge kommando för att starta upp henne. Detta upplever jag är den stora knuten att lösa upp. Hos MAria (och väldigt många gånger sedan dess) har hon sprungit fint stannat 3-4 m ifrån mig blivit osäker och börjat tugga, men kommit in fint på mitt ”Fot”. Ajajaj. Kom på det själv och bad träningskompisarna om hjälp och nu känns det som vi är på rätt väg (skrivit om det i ett annat inlägg) Buz behöver träna detta många gånger så vi ”tvättar bort” behovet av ett ”Fot”. Kommer jag hinna?? Kanske kanske inte, få se hur många träningspass jag får till för här behöver jag hjälp.

Så på mina läxor har jag kommit en bit, men inget känns riktigt i mål. Gäller att lägga upp planeringen för nästa tillfälle för att komma vidare.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s